* * * Du er velkommen til at tage luftvejen - DET ER GRATIS AT LANDE PÅ EKHG NÅR DU SKAL TIL AIRSHOW OG DER ER GRATIS SHUTTLEBUS - Vær dog opmærksom på, at pladsen er lukket for al trafik mellem kl. 10:30 - 15:00 mens airshowet står på, så du skal komme i god tid - god tur! * * *

 

Kom flyvende til Herning Airshow - det er gratis!
Tag flyveren når du skal til Herning Airshow 2006. I dagens anledning er det helt gratis at lande på EKHG, så der skal hverken betales landings- eller parkeringsafgift. Der vil ikke blive uddelt slottider, men kom i god tid, da flyvepladsen bliver lukket præcis kl. 10:30 frem til ca 15:00. Tjek altid NOTAM inden afgang mod Herning. Ved for sent ankomst, brug Karup EKKA eller Billund EKBI som alternativ.

Alle tider på denne side er angivet i lokal tid.


Anden trafik og anflyvning af pladsen
Fra kl. 9:00 lokal tid skal du være forberedt på trafik med svævefly med landingsrunde Nord for pladsen i op til 2000 ft., og motorfly med landingsrunder Syd for pladsen. Desuden kan der forventes fly mellem flyvepladsen og Herning by under 1500 ft. og omkring Herning by flyvende i retning med uret.
Kald op i god tid til "Herning Radio" på 121.00 Mhz., der på dagen vil være bemandet af en professionel flyveleder. Brug landingslyset, så man bedre kan se hinanden. Selvom der flyves i ukontrolleret luftrum, så følg instruktionerne fra radioen, og hold godt udkig, da du formentlig ikke er det eneste fly, der har kurs mod Herning Lufthavn.

Efter landing
Efter landing rulles der med højeste sikre taxifart og drejes af (mod Syd) ved første mulige taxivej, græsbane eller taxivej WEST. HUSK at rapporterer "OY-ABC er fri af banen" når hele luftfartøjet har forladt banen.
Parkeringsinformationer fås enten af Tårnet eller af Marshaller på forpladsen. Det anbefales at tanke op, hvis der er plads ved tankanlægget, inden parkering.

Fra terminalbygningen afgår gratis shuttlebus til selve Airshow området for flyvende gæster.

Briefing
Seneste Metar/Taf kan fås på havnekontoret, oplysninger om strækningsvejr indhentes hos centralvejrtjenesten tlf.: 39 15 72 72

Afgang
Efter sidste flyveopvisning ca. kl. 15:00 åbnes pladsen igen for normal flytrafik. Hav tålmodighed, da der kan være mange fly, der ønsker at bruge banen på én gang.
Fik du ikke tanket, så husk det inden turen hjem. Kald op til "Herning Radio" på 121.00 Mhz og f ølg anvisningerne fra tårnet, så skal trafikken nok komme til at glide i et tilfredsstillende tempo.

Forventet trafik fra kl. 15:00
Forvent trafik med svævefly med landingsrunde Nord for pladsen i op til 2000 ft., og motorfly med landingsrunder Syd for pladsen. Desuden kan der forventes fly mellem flyvepladsen og Herning by under 1500 ft. og omkring Herning by flyvende i retning med uret.

Notam
EKHG (HERNING)
B1212/06
B1212/06 NOTAMN Q) EKDK/QFALC/IV/NBO/A /000/003/5611N00903E003 A) EKHG B) 0608200830 C) 0608201330 E) AERODROME CLOSED DUE TO AIRSHOW ACTIVITY WILL TAKE PLACE WITHIN 3 NM OF AD AND UP TO 3000 FT

Nyttige links

> Anflyvningskort
> Operationelle informationer
> Kort over baner og rulleveje
> Kort over forplads- og tankområde

> HMK PILOTBRIEFING

 


Klik her for at komme tilbage til forsiden Klik her for information om anflyvning af EKHG den 20/8 Klik her for at læse hvordan du kommer op og flyve Klik her for at se hvordan du kommer til Airshow Klik her for at læse mere om klubberne bag arrangementet Klik her for at se det fulde program