* * * Her kan du læse om hvordan du selv kan få luft under vingerne. Der er masser af valgmuligheder - god tur! * * *

 

Klubberne bag Herning Airshow informerer...

Herning Airshow arrangeres af alle flyveklubberne på Herning Lufthavn. Der er mange medlemmer, mange aktiviteter og mange gode, sjove og spændende tilbud. Måske er det noget for dig. Klik dig gennem de forskellige klubbers hjemmesider, og bliv lidt klogere på hvad der egentligt sker derude i den lille lufthavn. Du skal være så hjertelig velkommen.

Herning Motorflyveklub
website: www.herningmotorflyveklub.dk

Herning Motorflyveklub holder til i terminalbygningen på Herning Lufthavn. Klubben tæller et meget stort antalt medlemmer, heraf en betydelig del aktive piloter. Et kig på klubbens hjemmeside afslører, at der er tilknyttet et stort antal private motorfly, af mange forskellige typer. Klubben ejer desuden klubflyet OY-BJF, som er en Cessna 150 - måske verdens mest benyttede træningsfly til pilotcertifiktat. Og det er lige præcis hvad OY-BJF primært bruges til. Herning Motorflyveklub driver en meget seriøs flyveskole, der hvert år uddanner ca. 10 nye piloter. Flyveskolen i Herning kan nemlig klare hele certifikatet med både teori, praktisk skoling og radio certifikat - og så endda til landets absolut laveste pris! Kig ind på klubbens hjemmeside og kom lidt længere ind i privatpiloternes verden.

Herning Svæveflyveklub
website: www.herningsvaeveflyveklub.dk

Herning Svæveflyveklub tilbyder såvel alm. svæveflyve uddannelse som uddannelse på Motorsvæveflyvere. Klubben optager elever løbende, dog ligger teori undervisning fast i januar kvartal. Klubben råder over en flåde af top moderne svævefly haraf l motorsvæver med krog, så der kan uddannes i såvel spilstart metoden som fly slæb.
Klubben er startet 1.9-1945 og har i dag 98 aktive piloter og 30 hvilende medlemmer. Optagelse fra 15 års alderen og til 50-60 år og har selvfølgeig både drenge og piger.
Klubben har moderne bygninger og en veludbygget campingplads til rådighed for medlemmerne. Se yderligere oplysninger på vor hjemmeside.

Herning UL-flyveklub
website: www.herning-ul.homepage.dk

Herning UL-flyveklub er særdeles aktiv. Stort set uanset hvilken dag man kommer forbi lufthavnen, er der et eller flere UL-fly i luften. Klubben har klubfly, egen hangar, gode klubfaciliteter, og der pågår næsten konstant et eller flere byggeprojekter, hvor et medlem er i gang med bygge sit eget fly.

Midtjysk Modelflyveklub
website: www.midtjysk-mfk.dk

Midtjysk Modelflyveklub holder til ved banetærsklen til bane 33 på Herning Lufthavn. Modelflyveklubben råder over gode faciliteter og tæller et stort antal medlemmer. Der flyves med mange forskellige typer modelfly, bl.a. også de ekstremt hurtige jet modeller. Klubben tilbyder træning og et skolingsforløb der munder ud i at eleven får certifikat til modelflyver.

Herning Modelflyverklub
website: www.modelflyvning.dk

Herning Modelflyverklub holder til på den anden side af Skinderholmvej. Klubben består af en håndfuld mennesker, der interesserer sig for linestyrede modelfly. Vi flyver hovedsageligt stunt og combat (både F2D og Diesel), men vi har også anlæg til speed og teamrace.
Primære flyve dage er onsdag og lørdag. Hvis du vil vide mere om Herning modelflyverklub så er du velkommen til at ringe til en af vores kontakt personer:Ruben Sonne: 25354423, Uffe Olesen: 97132254, Aage Wiberg: 97209737